Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Två ord

Matt och Jake har fått i hemläxa av sin krävande lärare att fundera ut de två sorgligaste orden de kan komma på. Killarna ska ut och fotvandra under helgen och är inte alls imponerade över hemläxan. De skojar om att de sorgligaste orden de kan komma på är Dålig andedräkt och Stinkande armsvett. Vandringen är Jakes påhitt och det som driver honom till att ge sig ut på den är ett gammal bråk med den elaka och stökiga Lee i parallellklassen. Lee har utmanat Jake på den tuffa vandringen och först i mål vinner. Men lätt blir det inte. De två sorgliga orden blir Isande vind och Kalla händer och då är de bara i början av vandringen.



I Tanya Landmans Två ord blir konsekvenserna av killarnas handlingar katastrofala. Var det här en bra eller dålig bok? Tycker du att något kunde varit annorlunda?

Den här boken är lättläst och vill du få tag på flera av samma sort kan du leta efter Bali Rais Sprickan. Den kan du efterlysa här på bloggen eller följa länken till höger längst upp till Read Cycle-gruppen på Facebook och slänga ut en förfrågan där. Det går också bra att gå till biblioteket och låna böcker på lättläst-hyllan. Där finns till exempel Fiende av samma författare.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar