Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Innan jag dör

Tessa är sexton år och ska snart dö. Hon har leukemi och nyss fått sin tid utmätt. Från att ha haft hela livet framför sig har tiden plötsligt krympt till några futtiga månader. Men Tessa har verkligen inte fått ut allt som hon ville ha av livet än. Därför gör hon en både destruktiv men också livsbejakande lista med saker hon vill göra innan hon dör. Hon ska: Säga ja till allt under en hel dag, testa droger, ha sex, bli kär och massa andra galna saker. Hon gör allt för att tänja gränserna och gör uppror både mot livet och mot döden för vad spelar egentligen någon roll när hon ändå ska dö alldeles för snart?

Vad gillade du Jenny Downhams bok? Föll det kanske någon tår?
Innan jag dör finns också som cd-bok på biblioteket om du föredrar att lyssna på böcker.

Sorgliga böcker finns det gott om! Här är några till som det är snyftvarning på:

Var är Alaska? - John Green

Om jag stannar - Gayle Forman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar