Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Tjuvlyssnat

Tjuvlyssnat.se är en blogg full av roliga samtal från hela Sverige som blivit tjuvlyssnade. I den här boken finns de allra bästa tjuvlyssningarna samlade. Idén är genialisk för vem har inte fnissat i smyg åt något samtal som man råkat höra, så varför inte dela med sig? Här är ett par smakprov:

T-centralen
Tågets dataröst: Nästa T-centralen
Tjej (till kompis): Alltså, den där tjejen förföljer mig överallt! När jag åkte gröna linjen i morse snackade hon också.
(s.41)

Hornsgatan, Stockholm.
(Känd person i dyr sportbil försöker hitta parkeringsplats)
Farmor ~50: Titta! Titta! Ser du vem som sitter i bilen?
Pojke ~5: Vadå?
Farmor: Ser du inte att det är Markoolio?
Pojke: VA?! Finns han på riktigt?
(s.81)


Humor på hög nivå alltså! Vilken av alla tjuvlyssningar var din favorit?
Kan du inte få nog av tjuvlyssningar och annat kul så finns det en mängd andra roliga sidor som till exempel tvillingbloggen: tjuvtittat.se. Nedan finns också en länk till den lite svårare amerikanska förlagan Overheard in New York plus en rolig tjuvlyssnat-sida för servicesituationer där kunden inte alltid har rätt: Not always right.

Ett annat fnissigt tips med lite skämsvarning är boken Är det Saltmannen? där folk bekänner felhörda låttexter och komikern David Batras Den som inte tar bort luddet ska dö! där han har samlat arga lappar från hela Sverige. Båda finns att låna på biblioteket!

Tjuvlyssnat
Tjuvtittat
Notalwaysright
Overheardinneyyork

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar