Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Vykort från ingenmansland

För första gången reser Jacob Todd utomlands på egen hand. Han har lovat att åka till Holland för att besöka sin farfars grav eftersom hans farmor själv är för svag för resan. Det börjar illa, Jacob blir rånad på alla sina pengar plus jacka, det regnar och han är helt utelämnad i den stora staden Amsterdam. Men allt elände blir början på berättelsen om farfaderns livsöde och Jacobs egna historia för i Amsterdam finns den gamla tanten Geertrui. Hon tog hand om farfadern under kriget och hennes starka berättelse förändrar Jacobs liv radikalt.

Aidan Chambers är en välkänd författare och honom kan du läsa mer om i slutet av boken. Där får man till exempel veta att han hade svårt för att lära sig läsa och förbereder sig i åratal innan han börjar skriva böcker. Det märks för Vykort från ingenmansland tar en stund att läsa men är väl värd besväret. Eller vad tycker du, var den värd att läsa? Har du läst några böcker som liknar den här eller kanske något av samma författare? Tipsa gärna genom att kommentera det här inlägget!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar