Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Tagg i hjärtat

När Mias kompis Lisa föredrar att träffa en kille framför att följa med på en konsert som de nästan längtat ihjäl sig efter blir Mia med all rätt skitsur! Det är därför hon drar runt på stan och råkar träffa Juan och hans bandkompisar och kvällen blir till slut trevlig. Det är nog lite därför hon känner sig modig på dramalektionen i skolan och vågar berätta att hon skriver en pjäs om en olycklig kärlekshistoria som klassen bestämmer sig för att spela. Men Lisa tolkar pjäsen som en kränkning och tror att det är henne Mia vill såra med den tragiska pjäsen. Boken är tillägnad alla som någon gång haft en såndär ond och illvillig tagg i hjärtat och när man läser boken så förstår man varför..
Cannie Möller skriver ofta om relationer mellan människor, dubbla känslor och identitetssökande. Hennes riktigt obehagliga Lucia handlar om Jimmy och Lucia som blir förälskade i varandra. Det låter enkelt men Jimmys vänner är rasister och kan inte acceptera att Lucia är mörkhyad. Cannie Möller har också precis kommit ut med en ny bok: M som i Maria. Du hittar båda två på närmaste bibliotek.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar