Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Fans

Fredrik Strage är musikjournalist, skribent för Dagens Nyheter och har fått Stora journalistpriset för sin Youtubiana - en lista med de största rockögonblicken på YouTube. I den här boken studerar han fenomenet fans genom att träffa olika personer som ägnar sig åt idoldyrkan. Intervjuerna blandas med Strages egna kunskaper om musik men också med självinsikten om att han själv tillhör fansens skara. I Fans får läsaren möta Darin-dyrkande tjejer, hårdrocksfans som reser världen över för att få se sitt favoritband och nördiga skivletare. Men också fans som gått mycket längre än så och blivit stalkers. Bland annat berättas det om kvinnan som förföljde Evert Taube och gick så långt som att bränna ner hans hus.

Vad tyckte du om Fans? Vilket var det bästa reportaget?

Strages Youtubiana finns tack och lov kvar på nätet! Tyvärr är inte alla klipp tillgängliga längre på grund av upphovsrättsliga skäl men det är värt att ta en titt! På biblioteket finns också Strages: Mikrofonkåt. Här intervjuas den svenska hiphop-eliten och det är såklart Petters låt som gett namn åt boken. Petters låt hittar du på Spotify: Mikrofonkåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar