Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

måndag 15 november 2010

Decembergatans hungriga andar

Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo är en bok om ett väldigt tungt ämne: ätstörningar. Boken handlar om hur det är att utveckla en ätstörning och hur svårt det är att bli frisk igen.


Jenny är trött på att bli vald bland dom sista på gympan, trött på att ingen kille vill vara med henne och på att bli kallad fetto av Johan i klassen. Under sommarlovet ska hon gå ner i vikt och visa dom! Hon gör upp ett superschema som går ut på att äta minsta möjliga. Det funkar lite för bra. Hon börjar undvika sina kompisar för det är svårt att umgås när det enda som hon tänker på är att räkna kalorier och tänk om hon skulle bli tvungen att äta något bara för att verka normal. Sina föräldrar måste hon också lura och bortförklara varför hon inte längre vill ha någon middag. Den enda som hon kan umgås med är Betty för hon förstår. Tillsammans spelar de två flickorna ett spel på liv och död.


Vad tänkte du på när du läste den här boken? Kommentera gärna!

Vill du läsa fler böcker om ätstörningar är De kallade mig Ise av Madeleinde Krell eller Fettot av Carolina Falck (lättläst) bra tips.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar