Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Tänk om det där är jag

I Tänk om det är jag flyttar Agnes från Stockholm till Umeå och passar på att förändra sitt liv. Nu ska hon passa in och till varje pris vara normal! Hon shoppar nya kläder, bestämmer sig för att vara social, utåtriktad och skaffa nya kompisar. Bort med den gamla tråkiga och felplacerade Agnes! Men det är inte så enkelt att vara ny i en stad och Agnes får kämpa ordentligt. Inte för att bli accepterad utan för att få självkänsla nog att tro på sig själv och sluta misstänka att ingen gillar henne. Men om det är svårt att tro att hennes nya kompisar gillar henne är det ännu svårare att inse att det finns en kille som gör det.

Vad tyckte du om Tänk om det där är jag? Om du skulle ge den här boken till någon, vem skulle det vara? Gillade du den här så passa på att leta upp Hjärtans fröjd av Per Nilsson som också är på vift någonstans i Älvdalens kommun. Efterlys den här eller i Facebook-gruppen!

Kolla också in Lisa Bjärbos Det är så logiskt alla fattar utom du eller Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell som båda handlar om kärlek och som påminner om Tänk om det där är jag. Båda finns givetvis att låna på närmaste bibliotek liksom fler böcker av Johanna Lindbäck!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar