Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

onsdag 17 november 2010

Över näktergalens golv

Över näktergalens golv har blivit en klassiker bland fantasy-läsare över hela världen och Jonas Nygren är en av fansen! Kolla in när han tipsar om boken:




I Sagan om klanen Otori hittar du magiska inslag, halsbrytande strider och vackra kärleksscener. Med andra ord allt som en bra fantasy-bok ska ha! Passade boken dig? Vill du ge den ris eller ros? Och framförallt: vilken är din bästa fantasy-bok?
Om du har läst boken så har du kanske anat att det finns fler böcker i Sagan om klanen Otori. Över näktergalens golv är den första av fem och nästa bok i serien heter På en kudde av gräs och finns såklart att låna på bibblan! Vill du veta mer om Lian Hearn kan du läsa mer om henne på hennes sjukt snygga lianhearn.com. Där berättar hon om hur hon tänkte när hon skrev serien, varför hon är så inspirerad av Japan och vad en prequel är.

Sugen på att läsa mer fantasy? Varför inte läsa Älvdalens egna fantasy-författare Anders Björkelid! Han har skrivit två böcker i Berättelsen om Blodet. Den första heter Ondvinter och den kan du läsa mera om genom att klicka på titeln. Gillade du dom japanska influenserna i Sagan om klanen Otori borde du ge Nahoko Uehashis första bok i serien om besttjusaren Erin en chans! Uehashis är en stor författare i Japan och första boken på svenska är Stridsormarna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar