Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Skyddad identitet


Skyddad identitet är precis det som Glens familj tvingas leva med. Glens storebror är en mördare och har blivit dömd för mord på 5 unga kvinnor. Omgivningen förstår inte hur det kunnat gå till utan familjens vetskap och dömer därför resten av Glens familj lika hårt som storebrodern. De blir därför tvungna att flytta till en ny stad, de får nya namn och får absolut inte ha någon kontakt med sina gamla vänner. Glen är rädd att försäga sig och det går inte direkt bra att skaffa nya vänner när man har så mörka hemligheter. Samtidigt är en kvällstidningsjournalist ute efter att avslöja familjens nya identitet.

Var Skyddad identitet en bra eller dålig bok? Vad gillade du den rafflande upplösningen? Robert Swindells skriver ofta om spänning och moraliska dilemman. Vill du läsa mer av honom så kolla in Kallt som graven och lättlästa Knivsegg.

En annan författare som skriver lika realistiskt och spännande är Anne Cassidy. I Glöm mig inte försvinner ett litet barn från gatan som Stella bor på och där startar Stellas mardröm. När polisen ringer på dörren för att ta in Stellas mamma på förhör får hon veta att det inte är första gången hennes mamma har anknytning till ett försvunnet barn. Stella får såklart en chock men när hon börjar tänka efter så finns där både ett och annat som är misstänkt med mammans uppförande. Hur allt hänger ihop är omöjligt att gissa! Fråga efter böckerna på bibblan!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar