Read Cycle är ett projekt som biblioteken i Älvdalens kommun ordnar. Meningen är att massor av pocketböcker ska vandra runt bland unga läsare i Idre, Särna och Älvdalen.

Så här går det till när du har hittat en Read Cycle-bok:

- Ta med boken och läs den

- Kommntera och läs vad andra har tyckt om boken här på bloggen eller skriv något på de vita, tomma sidorna i boken
- Lämna sedan vidare boken. Lägg den på närmaste café, fritidsgård, buss eller varför inte ge den till en vän?
Du kan också kolla in Älvdalens Read Cycle på Facebook och prata böcker där. Klicka på länken till höger i bloggen för att hitta dit!
I bloggarkivet till höger på sidan hittar du alla böcker som är på vandring i kommunen. Klicka på en titel för att se vad boken handlar om, vem som har läst den eller för att efterlysa en bok som du vill läsa.

tisdag 16 november 2010

Hjärtans fröjd

Hjärtans fröjd av Per Nilsson är en inte alltför lycklig kärlekshistoria om en namnlös pojke som är hemligt kär i en tjej som åker samma buss som honom. Han iakttar henne i smyg och försöker samla mod för att börja prata med henne. Till slut hjälper slumpen till och snart börjar de ses. Typiskt nog händer det här precis innan pojken åker till USA över sommarlovet. USA-resan som skulle bli hur häftig som helst går åt till att tänka på henne och längta hem. Men han hade ingen aning om vad som väntade...

Vad tycker du om Hjärtans fröjd och hur är pojken som huvudperson? Boken är ju lite speciellt skriven med listor och rätt som det är liknar boken mest en pjäs. Gillar du det eller tycker du om mer traditionellt skrivna böcker?

Vill du hitta fler böcker som handlar om kärlek borde du ge dig ut och leta rätt på Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck. Den finns också med bland Read Cycle-böckerna och varför inte efterlysa den här på bloggen eller i Facebook-gruppen?

Om du är nyfiken på vad som hände sen kan du gå till närmsta bibliotek och låna The return of Hjärtans Fröjd där historien fortsätter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar